Jablečná roláda II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6-8 středně velkých jablek
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 mascarpone
- 1 tvaroh
- rozinky máčené
- v rumu
- vanilkový cukr
- mletá skořice
Postup Jablečná roláda II.
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme podle chuti s vanilkovým cukrem, skořicí, já přidala i zbyteček mletých ořechů. Rozprostřeme na plech na pečící papír.
Připravíme piškotové těsto. Žloutky oddělíme od bílků a pečlivě ušleháme s cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou a opatrně vmícháme i sníh.
Těstem přelijeme připravená jablka a dáme péct. Pekla jsem zhruba 20 minut při 180°C, podle oka a zkušeností s vlastní troubou poznáte zda je piškot hotov. Překlopíme na vlhkou utěrku.
Smícháme si tvaroh s Mascarpone a vanilkovým cukrem a půlku směsi napatláme na alespoň trochu vychladlá jablka. Podle chuti přidáme rozinky. A opatrně pomocí utěrky umotáme roládu.
Zbytek směsi tvarohu napatláme na povrch rolády. Můžeme nechat jen tak nebo posypat mletými ořechy, strouhanou čokoládou či kokosem. Dáme vychladit.