Jablečná roláda II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

6-8 středně velkých jablek
6 vajec
6 lžic cukru
6 lžic polohrubé mouky
1 mascarpone
1 tvaroh
rozinky máčené
v rumu
vanilkový cukr
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme podle chuti s vanilkovým cukrem, skořicí, já přidala i zbyteček mletých ořechů. Rozprostřeme na plech na pečící papír.

  2. Připravíme piškotové těsto. Žloutky oddělíme od bílků a pečlivě ušleháme s cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou a opatrně vmícháme i sníh.

  3. Těstem přelijeme připravená jablka a dáme péct. Pekla jsem zhruba 20 minut při 180°C, podle oka a zkušeností s vlastní troubou poznáte zda je piškot hotov. Překlopíme na vlhkou utěrku.

  4. Smícháme si tvaroh s Mascarpone a vanilkovým cukrem a půlku směsi napatláme na alespoň trochu vychladlá jablka. Podle chuti přidáme rozinky. A opatrně pomocí utěrky umotáme roládu.

  5. Zbytek směsi tvarohu napatláme na povrch rolády. Můžeme nechat jen tak nebo posypat mletými ořechy, strouhanou čokoládou či kokosem. Dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!