Paella se seitanem a uzeným tempehem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g kulatozrnné rýže
1 l zeleninového vývaru
1 větší cibule
1 balení seitanu natural (cca 300-400 g)
1 balení uzeného tempehu
4 velká rajčata
2 červené papriky
2 stroužky česneku
špetka šafránu
1/2 lžičky mleté papriky
olej
sůl
pepř
(hladkolistá petržel a citron - není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na poslední minutku přidáme i na jemno nakrájený česnek. Poté přidáme pokrájená rajčata a papriky, po chvíli i šafrán a mletou papriku.

  2. Zamícháme koření do základu a přidáme rýži, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Už teď můžeme osolit a opepřit. Paellu přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a necháme spolu vše probublávat cca 30 minut, dokud se nevsákne všechen vývar do rýže.

  3. Na závěr dáme navrch paelly prohřát nakrájený tempeh. Před podáváním můžeme paellu posypat nasekanou petrželkou a podávat s citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!