Paella se seitanem a uzeným tempehem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g kulatozrnné rýže
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 větší cibule
- 1 balení seitanu natural (cca 300-400 g)
- 1 balení uzeného tempehu
- 4 velká rajčata
- 2 červené papriky
- 2 stroužky česneku
- špetka šafránu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- olej
- sůl
- pepř
- (hladkolistá petržel a citron - není nutné)
Postup Paella se seitanem a uzeným tempehem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na poslední minutku přidáme i na jemno nakrájený česnek. Poté přidáme pokrájená rajčata a papriky, po chvíli i šafrán a mletou papriku.
Zamícháme koření do základu a přidáme rýži, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Už teď můžeme osolit a opepřit. Paellu přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a necháme spolu vše probublávat cca 30 minut, dokud se nevsákne všechen vývar do rýže.
Na závěr dáme navrch paelly prohřát nakrájený tempeh. Před podáváním můžeme paellu posypat nasekanou petrželkou a podávat s citronem.