Veřové maso s lečem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové maso
- trochu masoxu
- cibule
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- 1 rajský protlak
- kmín drcený
- grilovací koření
- zeleninové lečo
- 1 žlutá paprika
- olej
- trošku cukru
Postup Veřové maso s lečem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si osmažíme cibuli na malé kousky s česnekem na plátky slabě dorůžova.
Přidáme osolené a opepřené na 1 cm široké proužky nakrájené maso orestujem, dáme drcený kmín, špetku grilovacího koření, sladké papriky, dáme protlak a zalijeme vodou přidáme kousek masoxu zeleninové lečo a nakrájenou na proužky rostlou papriku.
Dáme do papináku na 20 minut vařit. Zahustíme záklechtkou a přidáme 1 lžicku cukru (ale nemusíte.) Příloha rýže, knedla.