Jablečná buchta s ořechy a rozinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

900 g hrubě nastrouhaných jablek
300 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
špetka soli do sněhu
150 g másla nebo jiného tuku např. Hera
360 g hrubé mouky
1,5 ks prášku do pečiva
1,5 lžičky mleté skořice - nebo dle chuti
80 g rozinek
80 g vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Krupicový cukr, vanilkový cukr a žloutky třeme do hustější bělavé pěny. Přidáme skořici dle chuti, rozpuštěný a zchladlý tuk, následně vmícháme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh z bílků ušlehaný se špetičkou soli. Těsto pak ve větší míse lehce smícháme s jablky, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy. Nejlépe to jde rukou. Rozinek i ořechů můžeme dát o trošku více.

  2. Těsto vylijeme na hluboký plech s okraji vyložený papírem na pečení, povrch uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!