Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 900 g hrubě nastrouhaných jablek
- 300 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec
- špetka soli do sněhu
- 150 g másla nebo jiného tuku např. Hera
- 360 g hrubé mouky
- 1,5 ks prášku do pečiva
- 1,5 lžičky mleté skořice - nebo dle chuti
- 80 g rozinek
- 80 g vlašských ořechů
Postup Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Krupicový cukr, vanilkový cukr a žloutky třeme do hustější bělavé pěny. Přidáme skořici dle chuti, rozpuštěný a zchladlý tuk, následně vmícháme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh z bílků ušlehaný se špetičkou soli. Těsto pak ve větší míse lehce smícháme s jablky, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy. Nejlépe to jde rukou. Rozinek i ořechů můžeme dát o trošku více.
Těsto vylijeme na hluboký plech s okraji vyložený papírem na pečení, povrch uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.