Italský dýňový bochník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g oranžové dýně
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- špetka soli
- 1 hrnek krystalového cukru
- 3 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- 1 hrst rozinek
Postup Italský dýňový bochník
Postup přípravy receptu
-
Ošúpanú dyňu uložíme na olejom vymastený plech a pečieme v rúre do mäkka. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, klinčeky soľ, kardamón a olej. Dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame vychladnutú rozmixovanú dyňu a hrozienka.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri strednej teplote upečieme. Posypeme práškovým cukrom.