Italský dýňový bochník

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g oranžové dýně
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého kardamomu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
1 hrnek krystalového cukru
3 vejce
1/4 hrnku oleje
1 hrst rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Ošúpanú dyňu uložíme na olejom vymastený plech a pečieme v rúre do mäkka. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť.

  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, klinčeky soľ, kardamón a olej. Dobre premiešame.

  3. Nakoniec vmiešame vychladnutú rozmixovanú dyňu a hrozienka.

  4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri strednej teplote upečieme. Posypeme práškovým cukrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!