Italsky bramborový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g hovězí maso
- 6 brambory
- 1 cibule červená
- za hrst čerstvá petrželka
- 2 rajčata
- 1 lžíce ocet vinný červený
- sůl
- 2 lžíce olivový olej extra panensky
- 1 chilli papričky sušené
- pepř černý mletý
Postup Italsky bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Ked ideme varit alebo dusit hovadzie maso so zeleninou pridame o pol kila viac.(alebo mame zvysok masa a chceme vytvorit dalsie jedlo). Vyberieme a nakrajame na kocky a odlozime.
Zemiaky uvarime tradicne v supke a nakrajame na vacsie kocky.
Cervenu cibulu nakrajame na kolecka bud dame surovu alebo kdo nemusi rychlo povarit v ochutenej vode sol, korenie ocot.
Petrzlenovu vnat a susene chilli nakrajame na drobno.Paradajky zrele este lepsie su cherry male nakrajane na kusky.
Pripravime si nalev z olivoveho oleja (vinaigrette -dobre vyslahame), vinneho octu, sol, v korenie na drobno nakrajanej susenej chilli a petrzlenovej vnate. Poriadne zmiesame vsetky suroviny a mame vybornu lacnu veceru.