Italsky bramborový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g hovězí maso
6 brambory
1 cibule červená
za hrst čerstvá petrželka
2 rajčata
1 lžíce ocet vinný červený
sůl
2 lžíce olivový olej extra panensky
1 chilli papričky sušené
pepř černý mletý

Postup přípravy receptu

  1. Ked ideme varit alebo dusit hovadzie maso so zeleninou pridame o pol kila viac.(alebo mame zvysok masa a chceme vytvorit dalsie jedlo). Vyberieme a nakrajame na kocky a odlozime.

  2. Zemiaky uvarime tradicne v supke a nakrajame na vacsie kocky.

  3. Cervenu cibulu nakrajame na kolecka bud dame surovu alebo kdo nemusi rychlo povarit v ochutenej vode sol, korenie ocot.

  4. Petrzlenovu vnat a susene chilli nakrajame na drobno.Paradajky zrele este lepsie su cherry male nakrajane na kusky.

  5. Pripravime si nalev z olivoveho oleja (vinaigrette -dobre vyslahame), vinneho octu, sol, v korenie na drobno nakrajanej susenej chilli a petrzlenovej vnate. Poriadne zmiesame vsetky suroviny a mame vybornu lacnu veceru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!