Indické květákové SABDŽÍ

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Hlávkové bílé zelí
květák
směs hub (já mám lesní mražené)
brambory
cibule
česnek
mletá sladká paprika
ostřejší kari koření
rajský protlak
římský kmín nebo obyčejný mletý kmín
masox
olej
sůl na dochucení trocha sójové omáčky.

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechna koření, trochu necháme zavonět, přimícháme rajský protlak, česnek a rozdrobíme masox. Do tohoto základu dáme podusit nakrájené zelí, osolíme a dusíme do poloměkka. V této fází přidáme na růžičky rozebraný květák, na kostky brambory a houby. Ve finále můžeme dochutit, každý podle sebe, sójovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!