Indické květákové SABDŽÍ
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Hlávkové bílé zelí
- květák
- směs hub (já mám lesní mražené)
- brambory
- cibule
- česnek
- mletá sladká paprika
- ostřejší kari koření
- rajský protlak
- římský kmín nebo obyčejný mletý kmín
- masox
- olej
- sůl na dochucení trocha sójové omáčky.
Postup Indické květákové SABDŽÍ
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechna koření, trochu necháme zavonět, přimícháme rajský protlak, česnek a rozdrobíme masox. Do tohoto základu dáme podusit nakrájené zelí, osolíme a dusíme do poloměkka. V této fází přidáme na růžičky rozebraný květák, na kostky brambory a houby. Ve finále můžeme dochutit, každý podle sebe, sójovou omáčkou.