Hrnickovy salat Tabbouleh
Recepty, SalátySuroviny
- 4 hrnky na jemno posekané hladkolisté petrželky
- 1 hrnek drobné pokrájených rajčat
- 1 hrnek drobné pokrájené salátové okurky
- 1/2 hrnku drobné posekané máty
- 1/4 hrnku drobné posekané červené cibule
- 1/2 hrnku bulguru
- citronová šťáva z 1 citronu (může být i víc, záleží na chutí každého)
- olivový olej (nešetřete)
- 1 lžička soli
- (1 hrnek = 200 ml)
Postup Hrnickovy salat Tabbouleh
Postup přípravy receptu
-
Mame dve moznosti, jak si salat pripravit. Bud tradicne rucne, cimz stravime par hodin krajenim, nebo si pomuzeme food procesorem, ktery pomoci nozu udela velkou cast prace za nas.
1/2 hrnku bulguru dolijeme po okraj varici vodou a nechame vsaknout tekutinu (bulgur zvetsi svuj objem a zmekne). Nechame vychladnout.
Zeleninu, petrzel, matu a cibuli smichame dohromady, pridame vychladly bulgur a zamichame. Z citronu, soli a oleje vytvorime zalivku, kterou nalijeme na salat a promichame. Dle potreby dochutime.