Zapečené brambory s pařížským salátem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory uvařené ve slupce
- 30 dkg pařížského salátu
- 1 pikantní klobása
- 1 cibule
- anglická slanina
- 2 vejce
- tvrdý sýr
- sůl
- pepř
- strouhanka
- sádlo
Postup Zapečené brambory s pařížským salátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky.
Zapékací mísu si vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Dno mísy vyložíme kolečky brambor, jemně osolíme a dáme vrstvu pařížského salátu.
Na salát opět kolečka brambor, na to kolečka klobásy, cibuli na plátky, anglickou a poslední vrstva brambory.
Jemně osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Vložíme do vyhřáté trouby na 170 st a zapékáme asi 40 min. 10 min před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a vložíme dopéct.