Panenka na žampionech a sušených rajčatech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
200 g čerstvých žampionů
cca 8 ks sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
1 menší cibule
150-200 ml vývaru
hladká mouka
pár snítek čerstvého tymiánu
čerstvě drcený pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme od případných zbytků blan, nakrájíme ji na medailonky a síle cca 3 cm. Ty mírně rozklepeme klouby ruky. Osolíme a dostatečně je opepříme z obou stran a obalíme zlehka v mouce. Přebytečnou z masa oklepeme.

  2. Na pánvi s olejem maso zprudka opečeme z obou stran dohněda. Medailonky vyjmeme a do pánve vložíme na jemno nakrájenou cibuli a po chvíli plátky žampionů. Orestujeme, přidáme snítky tymiánu, zlehka osolíme a přihodíme pokrájená sušená rajčata. Zaprášíme zlehka ještě moukou, zarestujeme a podlijeme vývarem.

  3. Dobře promícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopené dusíme ještě cca 15 minut, během té doby jednou maso obrátíme. Omáčku zredukujeme do požadované hustoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!