Panenka na žampionech a sušených rajčatech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka
- 200 g čerstvých žampionů
- cca 8 ks sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
- 1 menší cibule
- 150-200 ml vývaru
- hladká mouka
- pár snítek čerstvého tymiánu
- čerstvě drcený pepř
- sůl
- olej
Postup Panenka na žampionech a sušených rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme od případných zbytků blan, nakrájíme ji na medailonky a síle cca 3 cm. Ty mírně rozklepeme klouby ruky. Osolíme a dostatečně je opepříme z obou stran a obalíme zlehka v mouce. Přebytečnou z masa oklepeme.
Na pánvi s olejem maso zprudka opečeme z obou stran dohněda. Medailonky vyjmeme a do pánve vložíme na jemno nakrájenou cibuli a po chvíli plátky žampionů. Orestujeme, přidáme snítky tymiánu, zlehka osolíme a přihodíme pokrájená sušená rajčata. Zaprášíme zlehka ještě moukou, zarestujeme a podlijeme vývarem.
Dobře promícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopené dusíme ještě cca 15 minut, během té doby jednou maso obrátíme. Omáčku zredukujeme do požadované hustoty.