Kakaová buchta z červené řepy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g uvařené červené řepy
- 50 g ovesných vloček
- 150 ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- 40 g třtinového cukru
- 100 g bílého jogurtu
- 100 g medu
- 120 g hladké celozrnné pšeničné mouky
- 60 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 50 ml oleje
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
Postup Kakaová buchta z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme).
Mléko nalijeme do kastrolu a lehce zahřejeme, přidáme med, ovesné vločky a necháme nasáknout.
Červenou řepu nastrouháme na jemném struhadle, v míse jí smícháme se zbytkem surovin, přidáme i vločky s mlékem.
Pořádně směs promícháme a nalijeme do pekáče.
Vložíme do trouby a pečeme 35 minut.