Cuketa s tuňákem a kopřivovou omáčkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- cuketa
- tuňák ve vlastní šťávě
- bazalka
- tymián
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti kopřiv
- olivový olej
- celozrnné těstoviny
Postup Cuketa s tuňákem a kopřivovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nakrájíme na kostky a osolíme.
Na olivovém oleji si osmahneme 1,5 stroužku česneku, bazalku a tymián.
Přidáme cuketu. Osmahneme a podusíme. Asi na 2 minutky přidáme tuňáka (předtím ale slijeme šťávu z konzervy).
Listy kopřiv opláchneme a spaříme. Vodu vylijeme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit asi na 10 minut.
Poté listy zcedíme a rozmixujeme (tyčovým mixérem) spolu s česnekem, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami.