Cuketa naložená, na gril připravená (třeba s“Pražskou uzenou kýtou“)
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 menší úzká cuketa/do délky 25cm
- na marinádu:
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžíce nadrceného barevného pepře
- 1 lžíce nadrobno nasekaného libečku
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička chilli
- dále budeme potřebovat:
- oříšek másla
- trochu soli na dochucení
- trochu oleje na grilovací pánev
- kousek čerstvé zeleniny na ozdobu
Postup Cuketa naložená, na gril připravená (třeba s“Pražskou uzenou kýtou“)
Postup přípravy receptu
-
Cuketu opláchneme, osušíme a odřízneme konce. I se slupkou nakrájíme na 0,5cm silná kolečka a důkladně obalíme v připravené marinádě. V uzavřené nádobě uložíme nejlépe přes noc do lednice.
Po uležení klademe na gril, nebo grilovací pánev a grilujeme na skus.
Pokud připravujeme doma na grilovací pánvi, nejdříve žebra na pánvi lehce potřeme olejem a až poté poklademe kolečky cukety.
Grilujeme na středně silném plameni zhruba 7minut z každé strany.
Než se nám cuketa ugriluje, upravíme si zbytek marinády na chutný sosík na přelití.
Zbytek marinády-t.j.cca 100ml přelijeme do kastrůlku, přidáme oříšek másla a uvedeme k varu.
Necháme na silném plameni svařit na hustotu medu a odstavíme.
Dle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.