Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g mraženého hrášku
- 1 dl smetany na vaření
- 80 g pórku
- pepř mletý
- sůl
- zeleninový vývar
- máslo
- Zdobení:
- celozrnný chléb nebo rohlík
Postup Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem
Postup přípravy receptu
-
Na másle restujete pórek, ale ne moc, aby nebyl tmavý. Přidejte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru nedávejte moc, aby polévka nebyla řídká. Vařit zhruba jen 6 - 7 minut. Poté rozmixujete tyčovým mixérem co nejvíc a scedíte přes to nejjemnější sítko.
Scezenou polévku ochutíme solí, pepřem, přilijeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla.
Na plech s pečícím papírem nakrájíme celozrnný chléb nebo rohlík a dáme asi na 10 - 11 minut do trouby předehřáté na 170 stupňů.