Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem

Recepty, Polévky

Suroviny

350 g mraženého hrášku
1 dl smetany na vaření
80 g pórku
pepř mletý
sůl
zeleninový vývar
máslo
Zdobení:
celozrnný chléb nebo rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Na másle restujete pórek, ale ne moc, aby nebyl tmavý. Přidejte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru nedávejte moc, aby polévka nebyla řídká. Vařit zhruba jen 6 - 7 minut. Poté rozmixujete tyčovým mixérem co nejvíc a scedíte přes to nejjemnější sítko.

  2. Scezenou polévku ochutíme solí, pepřem, přilijeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla.

  3. Na plech s pečícím papírem nakrájíme celozrnný chléb nebo rohlík a dáme asi na 10 - 11 minut do trouby předehřáté na 170 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!