Hrášková polévka s uzeninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 sáček mraženého hrášku (nejraději mám Bonduelle)
- 1 střední cibule
- 1 střední brambora
- 50 g uzeného masa (nebo anglickou nebo klobásku co doma najdete)
- sůl
- mletý pepř
Postup Hrášková polévka s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupat, nakrájet na jemno a osmahnout do sklovata, přidat uzeninu, brambor na malé kostičky a hrášek (nechat tak 5 polévkových lžic stranou) a chvilku restujeme.
Pak podlijeme asi tak 1,5 l vodou a vaříme do změknutí brambor. Rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme.
Přidáme hrášek, který jsme dali stranou a už jen chvilku povaříme. Na talíři můžeme posypat sýrem, osmaženou houskou.