Hovězí závitky s křenovou nádivkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
dijonská hořčice
3 lžíce strouhaného křenu
1 vejce
1 žloutek
4 dkg strouhanky
sůl
pepř
5 dkg anglické slaniny
sádlo nebo olej
hovězí vývar
hladká mouka
200 ml smetany
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí.

  2. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky masa, svineme a sepneme sponou, nebo párátky a obalíme v hladké mouce.

  3. Na sádle, nebo oleji orestujeme slaninu, vložíme závitky a osmahneme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Měkké závitky vyndáme a šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody a přovaříme. Přilijeme smetanu a dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Podáváme s knedlíkem, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!