Hovězí závitky s křenovou nádivkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího masa
- dijonská hořčice
- 3 lžíce strouhaného křenu
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 4 dkg strouhanky
- sůl
- pepř
- 5 dkg anglické slaniny
- sádlo nebo olej
- hovězí vývar
- hladká mouka
- 200 ml smetany
- citronová šťáva
Postup Hovězí závitky s křenovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí.
Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky masa, svineme a sepneme sponou, nebo párátky a obalíme v hladké mouce.
Na sádle, nebo oleji orestujeme slaninu, vložíme závitky a osmahneme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Měkké závitky vyndáme a šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody a přovaříme. Přilijeme smetanu a dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Podáváme s knedlíkem, nebo rýží.