Hovězí závitek plněný vinnou pěnou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí plátky
- asi 200 g vinné klobásy
- 1 žloutek
- 2 lžíce smetany
- sůl
- pepř
- asi 100 g slaniny
- hořčice
- 1 lžička česnekové pasty (domácí nejlépe)
- 3 cibule
- Kaše:
- brambory
- mléko
- máslo
Postup Hovězí závitek plněný vinnou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a česnekovou pastou. Poklademe plátky slaniny.
V misce uděláme náplň. Vnitřek vinné klobásy vymačkáme ze střívka, smícháme se solí, pepřem, žloutkem a smetanou. Rozmixujeme a dáme na připravený hovězí plátek.
Maso svineme a svážeme nití.
V kastrolu orestujeme nakrájenou cibuli do hněda a přidáme závitky. Orestujeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.
Nakonec omáčku zahustíme a podáváme s bramborovou kaší.