Hovězí závitek plněný vinnou pěnou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí plátky
asi 200 g vinné klobásy
1 žloutek
2 lžíce smetany
sůl
pepř
asi 100 g slaniny
hořčice
1 lžička česnekové pasty (domácí nejlépe)
3 cibule
Kaše:
brambory
mléko
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a česnekovou pastou. Poklademe plátky slaniny.

  2. V misce uděláme náplň. Vnitřek vinné klobásy vymačkáme ze střívka, smícháme se solí, pepřem, žloutkem a smetanou. Rozmixujeme a dáme na připravený hovězí plátek.

  3. Maso svineme a svážeme nití.

  4. V kastrolu orestujeme nakrájenou cibuli do hněda a přidáme závitky. Orestujeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.

  5. Nakonec omáčku zahustíme a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!