Hovězí veverka s květákovo-bramborovým pyré

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí veverky
300 g květáku
300 g brambor
1 máslo
1 smetana ke šlehání
pepř
Malinová omáčka:
100 g malin
1 dcl portského vína
2 polévkové lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Veverku nasolíme, opepříme a dáme odpočinout do chladu alespoň na 30 minut.

  2. Mezitím dáme vařit brambory a květák (může být v jednom hrnci).

  3. Po uvaření, nebo lépe rozvaření, vložíme cca 3/4 másla a šleháme do hladka. Smetanu přiléváme k dosažení ideální konzistence.

  4. Na rozpálené grilovací pánvi si upravíme veverku dle přání a chuti každého, ale Rare je Rare, a servírujeme.

  5. Pro dosažení ideálu a podbarvení specifické chuti pyré a hovězího si je dobré připravit i omáčku, ideálně ovocnou. Já doporučuji malinovou: všechny suroviny smícháme a necháme vařit a zredukovat do táhlé omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!