Hovězí tokáň s tarhoňou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího předního masa (klidně i kližky)
1 hodně velká cibule nebo 2 střední
2 stroužky česneku
sádlo
2 polévkové lžíce rajského protlaku
sůl, pepř
200 ml bílého vína (použila jsem tokajské)
hovězí vývar
2 rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme, přilijeme víno a necháme částečně odpařit. Pak zalijeme vývarem, případně ještě vodou a zvolna dusíme skoro doměkka. 20 minut před koncem přidáme na kousky nakrájená rajčata a dodusíme.

  2. Tokáň se nezahušťuje. Podáváme nejlépe s tarhoňou. Je to maďarská těstovina v podobě drobných kuliček. Seženete ji např. v Lidlu.

  3. Tarhoňu nejlépe připravíte takto: Rozpálíte asi 2 lžíce oleje, vsypete na něj syrovou těstovinu a opékáte do růžova. Pak ji zalijete vodou nebo vývarem asi 2 cm nad povrch, osolíte (pokud dáte vývar, pak solte opatrně) a dusíte doměkka 10-12 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!