Hovězí tokáň s tarhoňou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího předního masa (klidně i kližky)
- 1 hodně velká cibule nebo 2 střední
- 2 stroužky česneku
- sádlo
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- sůl, pepř
- 200 ml bílého vína (použila jsem tokajské)
- hovězí vývar
- 2 rajčata
Postup Hovězí tokáň s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme, přilijeme víno a necháme částečně odpařit. Pak zalijeme vývarem, případně ještě vodou a zvolna dusíme skoro doměkka. 20 minut před koncem přidáme na kousky nakrájená rajčata a dodusíme.
Tokáň se nezahušťuje. Podáváme nejlépe s tarhoňou. Je to maďarská těstovina v podobě drobných kuliček. Seženete ji např. v Lidlu.
Tarhoňu nejlépe připravíte takto: Rozpálíte asi 2 lžíce oleje, vsypete na něj syrovou těstovinu a opékáte do růžova. Pak ji zalijete vodou nebo vývarem asi 2 cm nad povrch, osolíte (pokud dáte vývar, pak solte opatrně) a dusíte doměkka 10-12 minut.