Bedly v bramboráku

Recepty, Houby

Suroviny

4-5 větších brambor
1 vejce
1 menší cibule
5-6 stroužků česneku
cca 50 ml horkého mléka
2 lžíce strouhanky
hladká mouka podle potřeby
majoránka
mletý pepř
sůl
kmín
sádlo na smažení
---
menší rovné kloboučky bedel
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme.

  2. Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli, česnek a strouhanku. Podle potřeby zahustíme moukou. Kloboučky lehce ze spodní části osolíme a opepříme.

  3. Rozehřejeme pánev s tukem (hodně) a lžíci dáme trochu těsta podle velikosti kloboučků v tenké vrstvě na pánev. Na to klobouček a zakryjeme vrstvou těsta.

  4. Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme hned na papírový ubrousek a důkladně vysajeme přebytečný tuk. Těsto drží dobře a dobře se to otáčí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!