Paella

Recepty, Ostatní

Suroviny

3 lžíce olivového oleje
8 kuřecích stehýnek
250 g anglické slaniny (nakrájené na nudličky)
1 cibule (velká, nadrobno nakrájená)
1 litr kuřecího vývaru
250 g rajčat (oloupaných a nakrájených, použila jsem konzervu)
2 stroužky česneku (podrcené)
500 g dlouhozrnné rýže
1 červená paprika (nakrájená na proužky)
1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
130 g hrášku
500 g mušlí (očištěných)
120 g krevet (předvařených vyloupaných)
1 klobása Chorizo
Na ozdobu:
černé olivy
8 krevet (velkých celých)
plátky citronu

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme olej ve velkém kastrolu (nebo velké pánvi, která může do trouby). Přidáme stehýnka a necháme zhnědnout, asi 10 minut.

  2. Přidáme slaninu a cibuli a smažíme ještě asi 5 minut.

  3. Vmícháme vývar, rajčata, česnek a Chorizo a přivedeme k varu.

  4. Přidáme rýži, papriky, hrášek, sůl a pepř podle chuti.

  5. Přikryjeme a dáme na cca 35 minut do trouby(180 stupňů), až je rýže skoro měkká a voda se vypařila.

  6. Mezitím dáme mušle do velkého hrnce s asi 1 cm vařící vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, občas hrncem zatřeseme.

  7. Procedíme a vyhodíme všechny, které se neotevřely.

  8. Celé krevety opražíme 2 minutky na olivovém oleji.

  9. Vmícháme mušle a předvařené vyloupané krevety do rýžové směsi a ještě mírně 5 minut povaříme.

  10. Ozdobíme olivami, velkými garnáty, citronem a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!