Hovězi směs s bramborem z jednoho hrnce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g zadního hovězího (nejlépe upraveného na medailonky nebo plátky)
- 2 cibule
- kyselá okurka – množství dle chuti (já dala 6 řezů)
- 2 vařená vejce
- 100 g salámu Horal se sýrem nebo dle vlastního výběru
- vařené brambory dle počtu strávníků
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olej
Postup Hovězi směs s bramborem z jednoho hrnce
Postup přípravy receptu
-
Medailonky, či plátky poklepeme rukou. Zlehka osolíme, opepříme, okmínujeme a pokapeme olejem. Necháme odležet cca 1 hodinu. Pak maso nakrájíme na drobné kousky.
Na wok pánvi nebo vhodném kastrolu rozehřejeme olej a 1 cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme. Maso zprudka orestujeme, jen velmi malinko podlijeme vývarem, nebo jen vodou a dusíme do měkka (cca 30 min). Přidáme salám nakrájený na čtverečky a ještě 5 minut dusíme.
Okurky nakrájíme na nudličky. Brambory a vejce prolisujeme. Zbylou cibuli nakrájíme na měsíčky a vše vhodíme do pánve k masu. Promícháme, necháme na nízký stupeň prohřát ještě cca 7 minut a vypneme. Dochutíme a podáváme. Upraveno podle manželovy maminky.