Apple Pie (Jablečný koláč)

Recepty, Moučníky

Suroviny

190 g másla
2 žloutky
90 g moučkového cukru
280 g polohrubé mouky
špetka soli
1 kg jablek
50 g cukru
1 čajová lžička skořice
2 balení vanilkového cukru
150 ml jablečné šťávy
tuk na vymazání formy
mouka na zpracování

Postup přípravy receptu

  1. Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout.

  2. Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádřince. Vařte je asi 15 minut s cukrem, 1 čajovou lžičkou skořice, vanilkovým cukrem a 150 ml jablečné šťávy. Nechte vychladnout.

  3. Vymazanou formu na koláče vyložte 2/3 těsta, vytvořte asi 3centimetrový okraj. Naplňte jablečnou směsí a uhlaďte.

  4. Zbylé těsto vyválejte na pomoučněném válu na asi 3 cm silnou placku a nakrájejte na 2 cm široké proužky.

  5. Položte na koláč tak, abyste vytvořili mřížky. Na okraji dobře přitlačte.

  6. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!