Hovězí se zelím
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí kýty
- 200 g hlávkového zelí
- 1 cibule
- vývar
- pepř
- cca 4 PL rajčatové pyré (podle chuti)
- sůl
- olej
- cca 100 ml červeného vína (podle chuti)
Postup Hovězí se zelím
Postup přípravy receptu
-
Mäso nakrájame, mierne naklepeme, okoreníme. Cibuľu pokrájame na drobno, restujeme na oleji.
Mäso dáme na orestovanú cibuľu, opečieme z jednej, druhej strany, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, privedieme do varu a pomaly varíme. Vždy podlievame po troche, kvôli krásnej šťave.
Keď je mäso skoro hotové, vložíme pokrájanú kapustu a paradajkové pyré, podľa potreby podlievame silným vývarom a vínom, dochutíme. Podávame s ryžou, kuskusom apod.