Hovězí s pikantní omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky hovězího masa
10 dkg anglické slaniny
1,5 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 větší jablko
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
1 citron
1 chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, opepříme, osolíme a z jedné strany potřeme česnekem (nastrouhaným).

  2. Poklademe anglickou slaninou a svážeme (jako brabce). Potom maso dáme asi 30 minut koupat do šťávy z citronu a po chvilkách maso otáčíme.

  3. Mezi tím si nakrájíme nahrubo cibuli a nastrouháme nahrubo mrkev, celer a petržel.

  4. Potom vezmeme pekáč, dáme trochu sádla, poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Přidáme maso, které jsme naprudko orestovali i se zbylou šťávou a nakonec dáme oloupané jablko nakrájené na osminky.

  5. Dolijeme vodou asi do jedné třetiny a pečeme v troubě na 200°C tak 1 hodinu. Podléváme.

  6. Po hodině maso otočíme, snížíime teplotu na 150°C a necháme vypařit zbylou vodu.

  7. Maso vyndáme a zbytek rozmixujeme se smetanou. Povaříme a dochutíme pepřem, solí a čili papričkou (rozemletou). Podáváme s bramborami, ryží nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!