Zapečený toast s bešamelem
Recepty, OstatníSuroviny
- 12 ks toast chleba
- 6 vajec
- 1 baby špenát
- 2 stroužky česneku
- 12 plátků šunky
- 12 plátků goudy
- sýr na strouhání dle chuti
- máslo
- mléko
- sůl
- pepř
- tuk
- hladká mouka
- pečicí papír
Postup Zapečený toast s bešamelem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce připravíme baby špenát. Přidáme česnek, sůl a pepř dle chuti.
Dále připravíme toasty, které hned dáváme na plech s pečícím papírem. 6 ks slabě namažeme máslem. Přidáme dva plátky šunky, 2 plátky sýru, baby špenát a z dalších 6 kusů vykrojíme vnitřek, aby zbyly okraje kůrky. Přidáme je na připravené toasty.
Po jednom kusu vyklepneme vejce do vzniklé prohlubně.
Nakonec připravíme bešamel. Dělám dle oka, takže poměry bohužel nevím. V menším hrnci rozpustíme tuk, přidáme mouku, mléko a nakonec sýr. Vše řádně promícháme (ať není moc řídký - tak akorát), přidáme okolo toastu a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 10-15 minut, pokud chcete mít žloutek na hniličko.