Hovězí roštěná á la Krkovička
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 6 plátků roštěné (asi 150-200 g porce)
- 3-4 stroužky českého česneku
- 2-3 PL sádla
- 1 větší cibule
- 1/2 červené kapie
- 1 PL plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- hovězí vývar
- hladká mouka
Postup Hovězí roštěná á la Krkovička
Postup přípravy receptu
-
Plátky jemně naklepeme, pokud je třeba nařízneme, aby se nekroutily, z obou stran očesnekujeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zaprášíme moukou.
Na sádle zprudka orestujeme roštěnky, které potom dáme do pekáčku a na výpeku zpěníme na jemno pokrájenou cibuli a červenou kapii. Až zesklovatí, podlijeme nejlépe hovězím vývarem (já použil vývar z oháňky), vše nalijeme na roštěnky v pekáčku a dusíme asi 45 minut v troubě na 200°C. Poté odkryjeme a dopékáme za mírného podlévání cca 15 minut při stejné teplotě
Měkké maso vyjmeme a šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme popřípadě dochutíme. Do šťávy opět vložíme maso.