Hovězí roštěná á la Krkovička

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 plátků roštěné (asi 150-200 g porce)
3-4 stroužky českého česneku
2-3 PL sádla
1 větší cibule
1/2 červené kapie
1 PL plnotučné hořčice
sůl
pepř
hovězí vývar
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky jemně naklepeme, pokud je třeba nařízneme, aby se nekroutily, z obou stran očesnekujeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zaprášíme moukou.

  2. Na sádle zprudka orestujeme roštěnky, které potom dáme do pekáčku a na výpeku zpěníme na jemno pokrájenou cibuli a červenou kapii. Až zesklovatí, podlijeme nejlépe hovězím vývarem (já použil vývar z oháňky), vše nalijeme na roštěnky v pekáčku a dusíme asi 45 minut v troubě na 200°C. Poté odkryjeme a dopékáme za mírného podlévání cca 15 minut při stejné teplotě

  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme popřípadě dochutíme. Do šťávy opět vložíme maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!