Fazolky s česnekem v omáčce z nivy
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g zelených fazolových lusků
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g nivy
- 2 velké lžíce zakysané smetany
- pepř
- sůl podle potřeby
- olej
Postup Fazolky s česnekem v omáčce z nivy
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme fazolové lusky překrájené na menší kousky, promícháme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme skoro doměkka.
Ke skoro měkkým fazolkám přimícháme pepř a utřený česnek, necháme asi minutu spolu podusit a pak přidáme rozdrobenou nivu. Nivu necháme rozpustit, pak vypneme zdroj tepla a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutnáme a je-li třeba dosolíme, ale slaná niva nejspíš jídlo dostatečně osolí. Podáváme s vařenými brambory.