Květáková polévka s bramborem, zahuštěná krupičkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 středně velký květák
- 3 větší brambory
- 2 větší vejce
- 2-3 lžíce dětské krupičky
- cca 1 l vody
- sůl
- pepř
- 3 lžičky polévkového koření bez glutamanu (použila jsem ze zdravé výživy)
- pažitka
- 20 g másla
- hrst strouhaného parmezánu (nemusí být, ale dá polévce lepší chuť)
Postup Květáková polévka s bramborem, zahuštěná krupičkou
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na menší růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Dáme společně s polévkovým kořením na cca 20 minut povařit, dokud zelenina nezměkne. Pozn.: Zalijeme jen takovým množstvím vody, aby byl květák s bramborami těsně ponořený.
Po 15 minutách vypneme a tyčovým mixérem polévku jen nahrubo rozmixujeme, aby se polévka částečně zahustila, ale zárověň tam zůstaly i znatelné kousky zeleniny.
Poté přidáme cca 3 lžíce dětské krupičky (nebo i méně, podle toho, jak chceme mít polévku hustou) a necháme ještě chviličku provařit. Úplně na závěr vmícháme rozšlehaná, osolená vejce, kousek másla a parmezán. Dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou pažitku a můžeme podávat.