Cibulové bulky s rozmarýnem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
320 ml vlažné vody
15 g čerstvého droždí
1 KL soli
špetka cukru
1 velká cibule
2 PL másla (olivového oleje)
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Já většinu kynutých těst nechávám na domácí pekárně, taktéž tomu bylo i dnes. Nejprve nalijeme vodu, pak přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Na pánvi osmažíme na másle nebo olivovém oleji nakrájenou cibuli pěkně dohněda a přisypeme k ní posekaný rozmarýn. Necháme ho jen rozvonět a pak odstavíme a necháme vychladnout. Pekárna nám zvukem oznámí, že přišel ten správný čas, přihodit cibuli s rozmarýnem k těstu. Vše se důkladně promísí a pak už bude pěkně v teple kynout.

  2. Po nakynutí těsto přendáme na moukou posypanou desku, prohněteme a utvoříme bochánky a z nich následně tvary, jaké chceme. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout. Bulky několikrát lehce nařízneme ostrým nožem nebo žiletkou.

  3. Troubu rozpálíme na 180C a vložíme do ní plech. Pečeme cca 25 - 30 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!