Hovězí ptáci
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího zadního
- velká cibule
- pepř
- sůl
- plnotučná hořčice
- máslo
- uvařené vejce
- kyselá okurka
- klobása nebo párek
- kousek slaniny
- hladká mouka
- voda
Postup Hovězí ptáci
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní nařežeme na silnější plátky a pořádně rozklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí a na tu umístíme kousek uvařeného vejce, nakrájenou kyselou okurku, klobásu nebo párek, slaninu a opatrně motáme do závitku. Dobře ovážeme nití.
Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opékáme ze všech stran, až se maso zatáhne, podlijeme vodou a dusíme min. 1,5 hod.
V lahvičce nebo sklence smícháme vodu s hladkou moukou (nejčastěji protřepávám v šejkru nebo zavařovačce) a vlijeme do šťávy z masa, abychom ji zahustili. Na konci ve šťávě rozpustíme kousek másla. Podáváme s rýží.