Hovězí plátky s žampionovou směsí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 cibule
- 100 g žampionů
- 50 g šunkového salámu
- 3 lžíce naložených sterilovaných kapií
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- barevný pepř
Postup Hovězí plátky s žampionovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou.
Na oleji osmahneme do zlatova kostičky ze dvou cibulí a poté vložíme maso.
Opečeme nejdříve po jedné straně, potřeme plnotučnou hořčicí, plátky otočíme a opečeme i pomazanou stranu. Zasypeme sladkou paprikou.
Podlijeme vodou a dusíme, než nám maso změkne.
Plátky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.
Pečlivě provaříme a maso vrátíme zpět do omáčky prohřát.
Na vedlejší pánvi opečeme na trošce oleje proužky cibule, přidáme očistěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, mírně je osolíme, opepříme a společně ještě opečeme.
Nakonec do pánve přisypeme proužky šunkového salámu a kyselé kapie a opékáme ještě asi 3 minutky.
Plátky masa položíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrstvíme na ně žampionovou směs.