Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 900 g hovězího zadního masa vcelku
- 70 ml vývaru
- 5 středně velkých brambor
- 3 cibule
- 2 barevné kapie
- 4 barevný pepř z mlýnku
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžíce oleje
- dále budeme potřebovat:
- 2 lžíce oleje
- sůl
- posekané petrželové lístky
Postup Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout.
Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.
Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme.
Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory. Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule. Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.
Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.
Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.