Velikonoční placky z Rakús

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g uzeného vepřového masa
2 vejce
200 ml mléka
50 g strouhanky
pepř
kousek pórku (asi 10 cm)
petrželka
medvědí česnek
olej na vymazání lívanečníku

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso umeleme, v míse smícháme s vejci, mlékem a strouhankou, přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekanou petrželku s medvědím česnekem. Směs opepříme a promícháme. Solit už není třeba, uzené maso je slané dost.

  2. Lívanečník vymažeme olejem, necháme rozehřát. Lžící roztíráme těsto do vyhřátého lívanečníku a placičky pečeme z obou stran dočervena. Podáváme se zeleninovým salátem, výborně se hodí mrkvovo-zelný s křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!