Vařené vepřové maso v mrkvi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

zbytek vařeného vepřového masa (alespoň 25-30 dkg)
2-3 dl vývaru z vařeného vepř. masa
1 cibule
lžíce oleje a lžíce másla
1 lžíce cukru
4-6 velkých mrkví
trochu hotové jíšky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na tuku doběla, přisypeme cukr a necháme ho do světležluta zkaramelizovat, přidáme plátky nebo kostičky očištěné mrkve, zamícháme a podlijeme vývarem. Přisolíme, mírně opepříme a necháme pomalu dusit. Solíme opatrně, vývar z masa bývá slaný.

  2. Mezitím obereme a pokrájíme vařené maso (mně zbude nejčastěji z většího kolena) a později přidáme k změklé mrkvi. Chvíli společně dodusíme, aby se chutě spojily. Zahustíme bílou jíškou nebo záklechtkou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád hrášek, může před koncem varu přidat hrášek (mražený nebo z konzervy).

  3. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem, jak kdo rád. Vývar z masa (a hlavně ten z ovaru) dává omáčce výbornou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!