Hovězí plátky na hlávkovém zelí, okurkách a mrkvi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Hovězí maso
1/4 větší hlávky zelí
4 cibule
4 mrkve
2 větší sladkokyselé okurky
1-2 lžíce cukru
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
zázvor
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z jedné strany posypeme zázvorem a z druhé posolíme, necháme odpočívat, dokud si na oleji neosmažíme cibuli na proužky do sklovata.

  2. Pak přijde maso, zalijeme horkou vodou a dusíme, za nějakou dobu přidáme nakrájené zelí, nakrájenou mrkev a okurky na kousky, přidáme sůl, vodu dle potřeby a dusíme dál, dokud není maso měkké, pak dochutíme rajčatovým protlakem, cukrem a možná dosolíme.

  3. Ničím nemusíme omáčku zahušťovat, zelí a mrkev nám stačí, ale kdo by chtěl, může.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!