Hovězí plátky na hlávkovém zelí, okurkách a mrkvi
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Hovězí maso
- 1/4 větší hlávky zelí
- 4 cibule
- 4 mrkve
- 2 větší sladkokyselé okurky
- 1-2 lžíce cukru
- 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
- zázvor
- olej
- sůl
Postup Hovězí plátky na hlávkovém zelí, okurkách a mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z jedné strany posypeme zázvorem a z druhé posolíme, necháme odpočívat, dokud si na oleji neosmažíme cibuli na proužky do sklovata.
Pak přijde maso, zalijeme horkou vodou a dusíme, za nějakou dobu přidáme nakrájené zelí, nakrájenou mrkev a okurky na kousky, přidáme sůl, vodu dle potřeby a dusíme dál, dokud není maso měkké, pak dochutíme rajčatovým protlakem, cukrem a možná dosolíme.
Ničím nemusíme omáčku zahušťovat, zelí a mrkev nám stačí, ale kdo by chtěl, může.