Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 PL olivového oleje
- 1 velká cibule
- 400 g vepřové kýty
- 1 červená paprika
- 4 sušená rajčata
- 1 mrkev
- 100 g mražené kukuřice
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- 3 ČL adžiky
- 1 malá jarní cibulka
- 1 dcl červeného vína
Postup Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné hranolky. Papriku omyjeme a spolu se sušenými rajčaty a masem nakrájíme na kostičky asi 1×1x1 cm.
V pánvi zahřejeme olej a zprudka na něm restujeme cibuli. Když se rozvodní, přidáme maso a společně opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme adžiku. Promícháme a chvilku společně restujeme.
Ke směsi nalijeme víno, promícháme a dusíme asi 20 -25 do změknutí masa.
Nakonec posypeme čerstvě nasekanou jarní cibulkou. Servírujeme s bramborami nebo těstovinami.