Polévka z fazolí mungo

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek suchých mungo fazolí
1/2 ks cibule
3 stroužky česneku
2 cm chilli papričky
1/2 ČL mleté skořice
1/2 ČL římského kmínu
1 ČL kurkumy
1 PL olivového oleje
2 ČL sušené zeleniny
1,5 litru vody
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.

  2. V hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm pokrájenou cibulku. Nasypeme koření a společně restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou papričku, sušenou zeleninu a zalijeme vodou.

  3. Nasypeme propláchnuté fazolky, vaříme asi 45 minut do měkka.

  4. Když jsou fazolky měkké, rozmixujeme na jemno a dochutíme. Servírujeme s čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!