Marinovaná červená řepa z trouby

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3/4 kg červené řepy
4 čajové lžičky sušeného česneku
1 čajová lžička sušeného zázvoru
2 PL oleje¨
citron
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme a bulvy oloupeme. Připravíme marinádu z oleje, 3 ČL česneku, 1 ČL zázvoru, soli, pepře a šťávy z 1/2 citronu. Oloupané bulvy propícháme a marinujeme asi 4 hodiny v připravené směsi. Poté řepu dáme péct asi na 1 hodinu do trouby tak, aby byla měkká a povrch svraštělý, mírně opečený.

  2. Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky a ještě teplé je očesnekujeme zbylou 1 ČL sušeného česneku a pokapeme šťávou z druhé poloviny citronu. K takto pečené řepě se hodí brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!