Marinovaná červená řepa z trouby
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3/4 kg červené řepy
- 4 čajové lžičky sušeného česneku
- 1 čajová lžička sušeného zázvoru
- 2 PL oleje¨
- citron
- sůl
- pepř
Postup Marinovaná červená řepa z trouby
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu omyjeme a bulvy oloupeme. Připravíme marinádu z oleje, 3 ČL česneku, 1 ČL zázvoru, soli, pepře a šťávy z 1/2 citronu. Oloupané bulvy propícháme a marinujeme asi 4 hodiny v připravené směsi. Poté řepu dáme péct asi na 1 hodinu do trouby tak, aby byla měkká a povrch svraštělý, mírně opečený.
Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky a ještě teplé je očesnekujeme zbylou 1 ČL sušeného česneku a pokapeme šťávou z druhé poloviny citronu. K takto pečené řepě se hodí brambory nebo bramborová kaše.