Hovězí nudličky s vůní uzeného
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 550 g hovězí roštěné
- 100 g uzeného bůčku (použila jsem domácí z udírny)
- 150 ml naložených hříbků (použila jsem ve sladkokyselém nálevu)
- 1 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
- 1 malá cibule
- 1 menší červená kapie
- 2 lžičky uzené papriky (pokud nemáme, použijeme obyčejnou mletou papriku)
- 1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl)
- špetka mletého pepře
- nasekaná zelená petržel
Postup Hovězí nudličky s vůní uzeného
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách naklepeme a nakrájíme na delší úzké nudličky. Na nudličky nakrájíme bůček, papriku a cibuli na tenké půlměsíčky.
V kastrolu na rozehřátém tuku orestujeme cibuli společně s bůčkem. Až začne cibule růžovět, přidáme nakrájené maso, necháme prudce zatáhnout a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.
Jakmile se tekutina odpaří a maso se začne malinko přichytávat, přidáme uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso do 1/3 ponořené. Přidáme bujón, nebo sůl, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut dusit.
Poté k masu přidáme hříbky včetně nálevu, nakrájenou papriku, promícháme a dusíme za občasného promíchání ode dna, až je maso měkké. Během dušení malinko podléváme horkou vodou.
Podle vlastí chuti dokořeníme a na talíři posypeme zelenou petrželkou. Vhodná příloha jsou bramboráčky, hranolky, hodí se i pečivo.