Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g kančí kýty
- 50 g slaniny
- 1 velká cibule
- 3 pl šípkové marmelády
- 2 pl rajského protlaku
- 1 citron
- 3 pl hladké mouky
- sádlo (olej)
- koření divočina
- jalovec
- sůl
- cukr
- víno
- voda
Postup Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nasolenou kýtu opečeme na slanině s cibulkou řádně ze všech stran, aby se maso zatáhlo a přeneseme do pekáčku, okořeníme podlijeme a upečeme.
Maso vyděláme a výpek vydusíme na tuk, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme a dosladíme a provaříme.
Ke konci varu přidáme asi 1 dcl vína.
Uvařenou omáčku přepasírujeme.
Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.