Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g kančí kýty
50 g slaniny
1 velká cibule
3 pl šípkové marmelády
2 pl rajského protlaku
1 citron
3 pl hladké mouky
sádlo (olej)
koření divočina
jalovec
sůl
cukr
víno
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nasolenou kýtu opečeme na slanině s cibulkou řádně ze všech stran, aby se maso zatáhlo a přeneseme do pekáčku, okořeníme podlijeme a upečeme.

  2. Maso vyděláme a výpek vydusíme na tuk, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme a dosladíme a provaříme.

  3. Ke konci varu přidáme asi 1 dcl vína.

  4. Uvařenou omáčku přepasírujeme.

  5. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!