Hovězí nudličky na smetaně, kedlubnách a karotce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí kýty
- 1 cibule
- 3 kedlubny
- 5 karotek
- 200 ml smetany ke šlehání
- olej
- hladká mouka
- bujón nebo vývar
- 2-3 lžíce (nakládané zeleniny) Halali
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- 2 bobkové listy
- nové koření
- pepř
- sůl
Postup Hovězí nudličky na smetaně, kedlubnách a karotce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
V kastrole rozehřejeme olej, orestujeme drobně nakrájenou cibuli a až zrůžoví, přidáme maso. Opečeme dohněda a zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky. Prosmahneme, zalijeme vývarem, přídáme bobkový list a nové koření, česnek utřený se solí, poté snížíme teplotu na minimum a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu.
K měkkému masu přidáme kolečka karotky a plátečky kedluben, Halali a cukr, zahustíme jíškou a za občasného promíchání dusíme dále, až je zelenina dušená na skus.
Do hotového pokrmu nalijeme smetanu, krátce provaříme a doladíme sladkokyselou chuť cukrem nebo naopak octem.