Hovězí nudličky na smetaně, kedlubnách a karotce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kýty
1 cibule
3 kedlubny
5 karotek
200 ml smetany ke šlehání
olej
hladká mouka
bujón nebo vývar
2-3 lžíce (nakládané zeleniny) Halali
2 stroužky česneku
1 lžíce cukru
2 bobkové listy
nové koření
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  2. V kastrole rozehřejeme olej, orestujeme drobně nakrájenou cibuli a až zrůžoví, přidáme maso. Opečeme dohněda a zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky. Prosmahneme, zalijeme vývarem, přídáme bobkový list a nové koření, česnek utřený se solí, poté snížíme teplotu na minimum a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu.

  3. K měkkému masu přidáme kolečka karotky a plátečky kedluben, Halali a cukr, zahustíme jíškou a za občasného promíchání dusíme dále, až je zelenina dušená na skus.

  4. Do hotového pokrmu nalijeme smetanu, krátce provaříme a doladíme sladkokyselou chuť cukrem nebo naopak octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!