Hovězí mrkvový guláš na pivu s brambory

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa
500 ml černého piva (použila jsem Kozel)
8-10 ks mrkví (podle velikosti mrkve)
1 velká bílá cibule
4 středně velké brambory
3 PL maizeny
1 kávová lžička cukru krystal
1 kostka hovězího bujónu
3 ks bobkového listu
1 kávová lžička sušeného tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory na menší kostky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  2. Ve větším hlubším hrnci opečeme ze všech stran kostky hovězího masa. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmažíme cibuli a mrkev. Vše zasypeme moukou, zamícháme, přisypeme zpět maso, dále přidáme ostatní koření, bujón a podlijeme pivem. Vše přiklopíme a dáme cca na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C.

  3. Následovně přidáme nakrájené brambory a pečeme, než maso a brambory plně nezměknou. Můžeme servírovat samotné, s oblohou nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!