Hovězí mrkvový guláš na pivu s brambory
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa
- 500 ml černého piva (použila jsem Kozel)
- 8-10 ks mrkví (podle velikosti mrkve)
- 1 velká bílá cibule
- 4 středně velké brambory
- 3 PL maizeny
- 1 kávová lžička cukru krystal
- 1 kostka hovězího bujónu
- 3 ks bobkového listu
- 1 kávová lžička sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
Postup Hovězí mrkvový guláš na pivu s brambory
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory na menší kostky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Ve větším hlubším hrnci opečeme ze všech stran kostky hovězího masa. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmažíme cibuli a mrkev. Vše zasypeme moukou, zamícháme, přisypeme zpět maso, dále přidáme ostatní koření, bujón a podlijeme pivem. Vše přiklopíme a dáme cca na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C.
Následovně přidáme nakrájené brambory a pečeme, než maso a brambory plně nezměknou. Můžeme servírovat samotné, s oblohou nebo s pečivem.