Flíčky zapečené s vepřovým masem a lesními houbami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček fleků nebo 400 g domácích širokých nudlí
400 g vepřového masa (doma zavařené nebo pečené)
2 vejce
150 g jemně strouhaného sýra
1 cibule
1 miska lesních hub (z letošního sběru)
1 jarní cibulka
sůl
pepř
olej
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nudle nebo flíčky uvaříme se lžící oleje ve slané vodě podle návodu a přecedíme. Cibuli pokrájíme a orestujeme na sádle z domácího zavařeného masa, přidáme kousky lesních hub, pokrájenou nať z jarní cibulky. Opepříme, osolíme, přidáme drcený kmín, zamícháme a podusíme.

  2. Do pekáčku, který jsme propláchli vodou (fleky jsou dost mastné), dáme jednu vrstvu uvařených fleků, další vrstvou je vepřové maso s houbami a dál pak vrstvíme dokola. Horní vrstvou jsou fleky.

  3. Nakonec flíčky zalijeme vejci se strouhaným sýrem a dáme zapéci dozlatova a dokřupava do rozehřáté trouby na 170 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!