Býčí žlázy - čína
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2-3 ks býčích žláz (podle strávníků)
- Na marinádu:
- 2 žloutky
- 3 lžíce oleje
- 3 feferonky
- 2 lžičky worcesteru
- 2 lžičky maggi
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1 větší cibule
Postup Býčí žlázy - čína
Postup přípravy receptu
-
Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.
Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny na marinádu, do které vložímé býčí žlázy.
Promícháme a necháme odležet nejméně přes noc, klidně i déle.
Źlázy pustí hodně vody a tak je opět dáme na sítko a promícháme lžící, abychom se aspoň části vody zbavili.
Na pánvi rozpálíme asi lžíci oleje a přidáme žlázy. Promícháme a na chvíli přikryjeme poklicí. Źlázy opět pustí hodně vody.
Poklici odstraníme a smažíme, dokud se všechna voda nevyvaří a pak ještě chvíli opékáme a už stále mícháme.
Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, nebo s chlebem.