Věnečky z odpalovaného těsta od Páji

Recepty, Moučníky

Suroviny

260 ml mléka
100 g Hery
160 g hladké mouky
špetka soli
4 celá vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
1/2 l mléka
1,5 sáčku vanilkového pudinku
125 g másla
100 g moučkového přesátého cukru
rum

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka dáme Heru se špetkou soli a zahřejeme k varu.

  2. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby.

  3. Přendáme do mísy a dáme částečně těsto vyhladnout, pak vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva.

  4. Připravíme si na plechy pečící papíry. Těsto dáme do mačkací pistole nebo do látkového cukrářského sáčku a začneme dělat kolečka.

  5. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat, věnečky by klesly.

  6. Po vytažení z trouby necháme věnečky trochu vychladnout, aby nám potom šli lépe podélně rozříznout. Rozřezané půlky naplníme pudinkovým krémem přiložíme druhou půlku věnečku a posypeme cukrem.

  7. Krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink a rum podle chuti. Z této dávky mám 40 věnečků, po 20 na jeden plech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!