Kapusta plněná václavkovou náplní

Recepty, Houby

Suroviny

6 listů kapusty
300 g václavek (nebo jiných čerstvých hub)
2 vejce
300 g vařené nebo dušené rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
pepř
sůl
olej
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Listy kelu obvaríme tak, aby sa dali stáčať.

  2. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme narezané podpňovky (václavky), osolíme, okoreníme a 15 minút zakryté dusíme. Ak huby obsahujú málo vody, podlejeme 1-2 lyžicami vody (podpňovky netreba).

  3. Do horúcich podpňoviek primiešame ryžu a zakryté necháme 10 min postáť. Potom vmiešame vajcia.

  4. Hubovo-ryžovou zmesou naplníme listy kelu, stočíme ich a poukladáme do kastróla. Pridáme bobkový list a podlejeme trochou vody (len aby závitky neboli na suchom dne hrnca). Zakryté dusíme asi 15 minút.

  5. Potom závitky kelu vyberieme na taniere a ihneď podávame so strúhanou mrkvou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!