Piškotová roláda s karamelovou šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
5 lžic krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
Náplň:
400 ml smetany ke šlehání
2 velké lžíce krupicového cukru
1/2 lžíce vody
1 ztužovač šlehačky
marmeláda podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Den před pečením si připravíme šlehačku.

  2. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor, aby moc nezhnědl, měl by mít barvu medu.

  3. Pak odstavíme z ohně a opatrně vmícháme šlehačku.

  4. Vrátíme zpět na oheň a při stálém míchání necháme karamel rozpustit a povaříme. Šlehačku dáme do druhého dne do lednice.

  5. Druhý den vyšleháme se ztužovačem.

  6. Na těsto si oddělíme žloutky od bílků.

  7. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně zašleháme cukr, žloutky a nakonec opatrně vmícháme mouku.

  8. Plech vyložíme pečícím papírem, pomažeme tukem a rozetřeme těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Pečeme 8 - 10 min.

  9. Ještě horkou roládu stočíme a necháme vychladnout.

  10. Pak potřeme marmeládou, vyšlehanou šlehačkou a opatrně stočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!