Fusilli s tuňákem a zeleninou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 150 g těstovin Fusilli (vrtulky)
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 zralá velká rajčata
- 1 menší cuketa
- kousek cibule
- 2 stroužky česneku
- bazalka
- oregano
- sůl
- olivový olej
Postup Fusilli s tuňákem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli a česnek nasekáme na jemno, osmahneme na olivovém oleji a po chvíli přidáme nakrájená rajčata.
Osolíme, ochutíme bylinkami, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a necháme dusit aspoň 15 minut, aby se omáčka provařila a chutě spojily.
Poté přimícháme odkapanou konzervu tuňáka a uvařené těstoviny a už jen lehce prohřejeme.",