Fusilli s liškami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 150 g lišek
- 250 g těstovin fusilli
- 1 dl bílého vína
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 menší větvička čerstvého tymiánu
- 1 PL olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Parmezán
Postup Fusilli s liškami
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme šalotku a česnek, šalotku nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme. Lišky omyjeme a necháme okapat.
Na pánev dáme olivový oleje a mezi tím dáme vařit těstoviny, vaříme je na skus. Na pánev přidáme šalotku necháme zpěnit a přidáme lišky, restujeme a přidáme prolisovaný česnek. Potom zalijeme vínem a přidáme větvičku tymiánu, osolíme a opepříme, víno necháme zcela odpařit, přidáme těstoviny s trochou vody. ve které se vařily. Směs promícháme a vyndáme větvičku tymiánu. Můžeme podávat a nakonec posypeme nastrouhaným Parmezánem.