Fusilli s liškami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g lišek
250 g těstovin fusilli
1 dl bílého vína
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 menší větvička čerstvého tymiánu
1 PL olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme šalotku a česnek, šalotku nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme. Lišky omyjeme a necháme okapat.

  2. Na pánev dáme olivový oleje a mezi tím dáme vařit těstoviny, vaříme je na skus. Na pánev přidáme šalotku necháme zpěnit a přidáme lišky, restujeme a přidáme prolisovaný česnek. Potom zalijeme vínem a přidáme větvičku tymiánu, osolíme a opepříme, víno necháme zcela odpařit, přidáme těstoviny s trochou vody. ve které se vařily. Směs promícháme a vyndáme větvičku tymiánu. Můžeme podávat a nakonec posypeme nastrouhaným Parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!